93 794 31 68

5 coses que el teu API vol que sàpigues, però difícilment et dirà

12/07/2016
Per:   http://noticias.api.cat/CA/5-coses-que-la-teva-api-vol-que-sapigues-pero-dificilment-et-dira/

5 coses que el teu API vol que sàpigues, però difícilment et dirà

5 coses que el teu API vol que sàpigues, però difícilment et dirà


En el seu dia a dia, els Api estan acostumats a tractar amb tot tipus de clients, ni més ni menys que un fidel retrat del que hi ha en la societat: persones més o menys cordials, més o menys formals, de més o menys compliment de paraula, etc. I han de saber bregar amb totes elles, ser diplomàtics i fer la seva feina. No és fàcil, hi ha coses que els agradaria dir de la forma més clara possible, però no poden, perquè no entra en el seu codi deontològic ferir la sensibilitat de ningú en particular.

agent immobiliari

Coses que el teu API vol que sàpigues, però difícilment et dirà

Posem-nos en un supòsit: una casa a Barcelona que acaba d’entrar en la cartera d’habitatges d’un API. L’agent està preparant l’estratègia de venda amb els propietaris, ja que l’habitatge es mostrarà mentre ells encara viuen al pis. Què ha de saber dir un API sense dir-ho expressament? sense ofendre a ningú? Per saber-ho, hem parlat amb Juan Carlos Led, API i CEO d’ABC Realty Barcelona.

1. Ventili la seva casa, si us plau

El tema de les olors és certament complicat, com dir-li a un client que la seva casa fa olor de gos, a ranci o a tancat? No és possible… però com apunta Juan Carlos Led:

“Un client que percebi mala olor a l’habitatge que visita és un potencial comprador que ja entra amb poca predisposició. Per això, cal remarcar a tots els propietaris que abans de rebre a una visita ventilin la casa. Per norma.”

2. Durant les visites, ni família ni animals

Les mascotes són un altre tema a part. No a tothom li agraden ni totes les mascotes es comporten igual davant les visites estranyes. Per això, quan un API li mostra la casa a un potencial client, el millor és que a l’habitatge no hi hagi animals i idealment, ningú de la família.

L’objectiu és que l’API pugui fer la seva feina sense ingerències i el visitant, observar l’habitatge de la forma més neutral possible. En aquest sentit, Juan Carlos apunta: “Jo, personalment, els suggereixo que aprofitin aquesta estona per treure a passejar al gos. Així evitem que, si al visitant no li agraden els animals, pugui veure la casa tranquil.

3. Mantingui la seva casa en estat de revista militar

Quan un API ha de mostrar un habitatge que encara està ocupat, les coses es compliquen, perquè el marge per controlar que tot estigui perfecte és menor. Per això ha de saber com fer-li veure al propietari l’important que és la imatge que dóna el seu habitatge, sense ofendre.

“Ens agrada molt recalcar que, en una casa, menys és més. És a dir un excés de mobles o objectes decoratius pot fer que l’habitatge sembli més petit. Per tant, com més buit millor, sobretot d’objectes personals com fotografies”, assenyala Juan Carlos. La idea és que el visitant es pugui projectar vivint en aquesta casa.

4. No intenti regatejar els meus honoraris, perquè la meva feina ho val

Un altre tema recurrent i polèmic: les mal anomenades comissions de les agències immobiliàries.

“Tots els clients intenten regatejar els honoraris de l’agent, perquè hi ha una falsa creença que el nostre treball no compta. Creuen que simplement obrim la porta de la casa i que això ho pot fer qualsevol. Perquè no saben tota la feina que hi ha darrere. Per aquest motiu, nosaltres particularment, no parlem d’honoraris fins que li hem explicat al client detalladament quins són els serveis que li prestarem: què farem, quan i com. I quan veuen tot el que fem, canvia el seu punt de vista.”

5. Vostè no pot vendre la seva propietat igual que un API

És la mateixa falsa creença que la feina d’un API la pot fer qualsevol, però Juan Carlos Led es posa seriós per desmentir-la:

“Molts clients no s’adonen que, fins i tot rebre visites requereix tenir experiència i coneixements. Perquè de no ser així, el propietari li obriria les portes de casa seva a qualsevol, sense saber si és un client interessat de debò o algú que només vol fer-li perdre el temps o pitjor encara, algú que vol obtenir informació amb intencions poc honestes. L’API, de tant tractar amb gent, té un sisè sentit i uns filtres incorporats que donen seguretat.”

Però seguretat a part, l’API no només vigila qui entra en l’habitatge sinó que és molt més ferm davant les negociacions dels qui tenen un interès real en comprar, obtenint millors preus per al seu client.



Comparteix aquesta noticia a: